Pokud by záleželo jen na jídle, pak bychom mohli mít všichni stejný jídelníček a byli bychom zdraví. Jenže tomu tak není. Cítime-li se nedobře, saháme k “zaručeným zázrakům”, dietám nebo ke “zdravé stravě na sto způsobů”. Začínáme stále dokola, většinou bez naladění se na sebe, na své potřeby a také bez delšího efektu. Měníme jen jídlo, nikoli rituály, které nám neumožňují vytrvat, v klidu a dlouhodobě se stravovat lépe, zdravěji, prospěšněji..
Aby nám naše strava umožnila být zdraví, je dobré podívat se na vše v souvislostech.
A těmi jsou jídlo, pohyb a naše vnitřní naladění — sebehodnota.
Proto pracuji jinak. Nepreferuji žádný výživový směr, neboť každý jsme jiný. Během konzultace často hledáme souvislostí, které nás limitují a brzdí.
Abychom zvládli kvalitně a zdravě jíst, je dobré tyto omezující prvky nahradit jinými, tvůrčími návyky a krok za krokem pracovat na tom, abychom se cítili lépe a radostně.,
Výživové směry, diety
Spojitost mezi stravou a zdravím, jak vidno, už řada lidí pochopila. Návodů a tipů, jak na to, najdeme nepřeberné
Maki Sushi – jak na to?
Mami, uděláš nám někdy sushi? Zeptal se mě jednou syn. Přiznám se, že jako propagátorce lokálních potravin se
Saturejka, koření pro každého
Máte-li angínu nebo jinou bolest v krku, uvařte si čaj ze saturejky, je to sice nezvyklá chuť, ale
Špatné stravovací návyky nevyběháte
Návyky si tvoříme sami.
Jíte-li k snídani pečivo, ke svačině pečivo a máte-li často studené večeře, pak se vaše strava
Pohádka o zimním jídelníčku
Proč více věříme zázračným přípravkům, než základním potravinám?
Proč jsme základní potraviny téměř přestali jíst a vyměnili je za
Zažeňte chmury kváskovým chlebem
Pojďme se teď pomalu vydat cestou kvality na našem vlastním stole. Uvařte radostně svou opravdovou kaši, opravdový